tiistai 27. marraskuuta 2012

Conn Iggulden: Valloittaja: Tasankojen susi

Alkuteos: The Wolf  of the Plains
Ilmestymisvuosi: 2007
Sivumäärä: 477

Tuhat vuotta sitten Mongolian villeillä aroilla ratsasti soturi, jonka tahto oli rautaa. Ja hänen unelmansa oli suurempi kuin kenelläkään koskaan.

Tšingis-kaanin elämästä kertova huikea seikkailu alkaa.

Tuli vaihteeksi luettua hieman erilainen kirja mitä yleensä luen, koska tätä minulle suositeltiin. Tasankojen susi on Valloittaja sarjan ensimmäinen osa ja heti tuon luettuani haalin itselleni kaksi seuraavaa osaa, sen verran mielenkiintoisesta sarjasta on kyse. En yleensä lue Suomen historian lisäksi minkäänlaisia historiaan liittyviä kirjoja, mutta tämä Tšingis-kaanin elämästä kertova tarina on kyllä hyvä. Ennen kirjan lukemista en tiennyt yhtikäsmitään koko hepusta, ainoastaan se Tsingis Khan
kappale tuli mieleen ja usein soikin ikävästi päässä, kun tätä kirjaa luin. :D 
Kirja kertoo ihan Temüdžin syntymästä ja kasvamisesta alkaen tuon elämästä Mongolian aroilla, tavoitteenaan yhdistää aron heimot yhdeksi suureksi heimoksi. 
Kirjassa pysyy hyvin kärryillä mukana, koska henkilöitä suuresta määrästä huolimatta ei ole liikaa. Kaikki turha kuvailu on oikeastaan jätetty pois ja siksi tuo onkin helppolukuinen kirja. Selkeästi etenevä ja mukaansa tempaiseva, jota voisin yllättävänkin monelle suositella. 


★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti