perjantai 4. tammikuuta 2013

Felon

Viime viikonloppuna teki mieli kattoa jokin elokuva mikä olisi myös varmasti hyvä, koska olin alottanut paria päivää aikasemmin katsomaan kahta huonoiksi osoittautuneita elokuvia joista jäi paha maku suuhun. Muistin nähneeni tämän vankilaan sijoittuvan elokuvan aijemminkin ja tiesin jo, että tämä on uudelleen katsomisen arvoinen.

Wade Porter on tavallista arkea vaimonsa ja poikansa kanssa elävä mies, jonka yritys menestyy ja hänen koko elämänsä on hyvällä mallilla, kunnes tuo laitetaan vankilaan kolmeksi vuodeksi liiallisesta itsepuolustuksesta.

Yksi parhaista vankila leffoista joita minä olen katsonut. Päähenkilöä näyttelevä Stephen Dorff tekee loistavan roolisuorituksen ja elokuvassa on kaikki palaset muuten kohdallaan, mutta ehkä jos jotain miinusta pitäisi antaa niin vanginvartioiden johtajaa näyttelevä Harold Perrinaeu Jr ei ollut ihan nappivalinta. Tämä toiminta draama elokuva kaikkine tappeluineen on myös koskettava. Hienosti onnistuttu myös kuvaamaan miehen sisäistä kasvua ja muuttumista vankilassa.

★★★★ ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti