sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Conn Iggulden: Valloittaja: Kunnian kentät

Alkuteos: Bones of the Hills
Ilmestymisvuosi: 2008
Sivumäärä: 558

Tuhat vuotta sitten Mongolian villeillä aroilla ratsasti soturi, jonka tahto oli rautaa. Ja hänen unelmansa oli suurempi kuin kenelläkään koskaan.

Tšingis-kaanin elämästä kertova huikea seikkailu jatkuu. 

Mä tykästyin tähän sarjaan kyllä nyt jollain ihmeellisellä tavalla. Näin sarjan kolmannen kirjan luettua minulla ei oikein löydy mitään muita sanoja kun, että kirja oli taas erittäin hyvä! Nämä tosiaan ovat kirjoja joita on vaikea laskea käsistään, kuten takakannessa mainitaan. En todellakaan vuodata kyyneleitä helposti, liekö sitten syynä ollut aamuinen väsymys vai mikä, mutta kyllä silmät kostuivat yhdessä kohdassa tätä kirjaa. (Syynä sitten ei ollut lopussa tapahtunut kuolema.)
Ehdottomasti lempihahmokseni osoittautui tässä kirjassa Tšingis-kaanin poika Džötši. Hänen elämäänsä oli kuvattu todella tarkasti ja hänen vaikeaa suhdettaan isäänsä itse suurkaaniin, mikä olikin mielenkiintoista luettavaa. Päällimmäisenä mieleen jäi oikeastaan vain se, että elämä tuohon aikaan ei todellakaan ollut helppoa Tšingis-kaanin joukoissa, vaikka kirjassa kerrotaankin kansan olleen melko tyytyväisen oloinen oloihinsa. Jatkuvasti liikkeellä oleva ja jatkuvasti taisteleva kansa, joka valloitti kuitenkin lyhyessä ajassa suuren osan Aasiaa ja osan Eurooppaa. Niin mielenkiintoinen historiaan perustuva tarina, että pakko päästä aloittamaan taas mahdollisimman pian seuraava osa!

★★★★+

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti