tiistai 16. lokakuuta 2012

Katri Manninen: Miia & Saku

Alkuteos: Miia & Saku
Ilmestymisvuosi: 2001
Sivumäärä: 180

"Miten runoja kirjoittava, epävarma Miia saa itsetuntoa ja rohkeutta, mihin asti venyy ystävyyden  ja luottamuksen sietoraja - ja ennen kaikkea: rakastaako Saku Miiaa?

Miia Laitela, 16v. asuu isoveljensä ja isänsä kanssa helsinkiläisessä kerrostalossa, jossa kaikilla - myös Laiteloilla - on joku salaisuus."

Voi kyllä mua huvitti lainata tämä kirja kirjastosta, mutta en voinut olla lainaamatta, kun kannessa komeili vielä Jasper Pääkkösen naama. Kuulun näihin Salkkareiden vakio seuraajiin, vaikka en sarjasta ole enää vuosiin pitänyt sen jälkeen, kun tämän kirjan kannen kaksikko sarjasta lähti. Ohut pokkarin kokoinen kirja kun tuo on niin kevyeksi luettavaksihan tuo mukaan lähti ja kerralla piti pois alta myös lukea.

Mitään uutta tuosta kirjasta ei Salkkareista saanut. Täsmälleen samat asiat mitä telkkarista on Miiasta ja Sakusta näytetty, niin ne samat löytyivät kirjasta. Aika lyhyesti ja suurpiirteisesti kaikki tapahtumat Miian ja Sakun välillä kerrottiin, mutta Salkkareiden seuraajana se ei haitannut, kun mielessä pystyi hyvin henkilöt kuvittelemaan ja tapahtumatkin ennalta muistamaan. Kaiken kaikkiaan hyvin pelkistetty kirja Miian nuoruuden yhdestä vuodesta, mutta sen kyllä tästä kirjasta osasin odottaa.
En missään nimessä kenellekään sellaiselle tätä kirjaa suosittelisi kuka ei Salkkareiden vanhoja jaksoja ole telkkarista nähnyt, mutta Miian ja Sakun fanit tai aika paljon minua nuoremmat tämän kyllä viitsivät loppuun asti lukea. 

2 kommenttia:

  1. saisko esittää toiveen että lukisit jossain vaiheessa kirjasarjan "39 clues"? (: tosi mielenkiintosia käänteitä, ja vaikka päähenkilöt onki aika nuoria ja kirjoja on sarjassa 10 kappaletta, on ne aika hyviä !

    VastaaPoista
  2. Täytyy käydä katsomassa löytyykö kirjastosta! Kiitti vinkistä. ^^

    VastaaPoista