torstai 5. heinäkuuta 2012

Harold Robbins: Saalistajat

Alkuteos: The secret
Ilmestymisvuosi: 1999
Sivumäärä: 426

Saalistajat tempaa lukijan mukaansa seikkailuun läpi Jerry Cooperin pramean ja kevytmielisen elämän. Matkan varrelle jäävät taistelu elämästä lamanlyömässä New Yorkissa, vuodet Euroopassa sodan aikana, ystävät, vaimot ja rakastajat sekä huikenteleva elämä järjestäytyneen rikollisuuden parissa. Ja kaiken ohella Cooper hivuttautuu ovelasti huippuluokan kansainväliseen liike-elämään.

Tämän kirjan valitsin kirjastosta siitä syystä, että kirjastossa oli melko paljon Robbinsonin kirjoja, eli mitä luultavammin hän on melko luettu kirjailija, joten päätin vain valita niistä yhden minkä takakansi vaikutti kiinnostavimmalta.

Noh, mitäs tästä nyt itse kirjasta sanoisi. Aikalailla elämänkertamainen tarina ja siitä syystä ei ollut oikein sen tyyppinen kirja josta minä pidän. Pidin kuitenkin Robbinsonin kirjoitustyylistä ja henkilötkin olivat hyvin kuvailtuja ja todella mielenkiintoisia. Hieman historiaakin kirjasta löytyi, mitä oli myös ihan mielenkiintoinen lukea. Luin kirjan kahdessa päivässä eli se kertoo minun lukuvauhdillani, että sen verran hyvä kirja oli, kun sen nopeasti luin. Tavallaan pidin ja taas tavallaan taas en. Uudestaan en lukisi, mutta voisin hyvin kuitenkin miettiä tässä jonkun toisen Robbinsonin kirjoittaman kirjan lainaamista.

★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti