perjantai 10. elokuuta 2012

Katherine Neville: Kahdeksan


Alkuteos: The Eight
Ilmestymisvuosi: 1989
Sivumäärä: 667

New York, 1972. Nuori ja etevä tietokoneasiantuntija Katherine Velis saa työkomennuksen Algeriaan. Ennen matkaa selvänäkijä ennustaa hänen joutuvan suureen vaaraan. Katherine ei ota ennustusta vakavasti, mutta pian hänen lähipiirissään sattuu kaksi kuolemantapausta. Liittyvätkö ne jotenkin Katherineen? Ja miksi eräs antiikkikauppias pyytää häntä etsimään Algeriasta ikivanhan shakkipelin osia?

Etelä-Ranska, 1790. Montglanen nunnaluostarin uumeniin on kätketty shakkipeli, joka antaa pelaajalleen rajattoman vallan. Pelin voima kuitenkin toimii vain, jos kaikki osat ovat tallella. Väärissä käsissä peli voisi saada tuhoa aikaan, joten nunnat hajaantuvat eri puolille maailmaa piilottamaan shakkinappuloita. Ranskan vallankumous kuohuu ja Montglanen shakkipeli kiinnostaa monia...

Kesäloma kiireet tässä on estäneet mua tänne ehtimästä kirjoittelemaan, mutta kiireet eivät kuitenkaan kirjojen lukua ole haitanneet. Joten tässä nyt tulee lähiaikoina muutamia kesälomalla luettuja kirjoja sitä mukaan, kun ehdin niitä tänne lisäilemään. (Surkea kuvanlaatu johtuu siitä, kun tuo on kännykän kameralla otettu, koska kamerasta oli sopivasti akku loppu, kun kirjoja juuri lähdettiin palauttamaan.)

Tätä kirjaa minulle suositeltiin ja siksi odotukset olivat turhan korkealla. Samaan aikaan minulla oli odottamassa toinen kirja pöydällä (minkä tiesin entuudestaan olevan hyvä) ja siksi tämän kirjan lukeminen meinasi mennä hieman ajatuksilta ohi, mutta sitten kun juoni lähti kunnolla etenemään niin ihan mukaansa tempaavahan tuo oli. Paljon oli henkilöitä ja piti välillä pysähtyä miettimään, että hetkinen kukas hän olikaan, mutta kyllä se siitä lukemalla aina selkeni. Hyvin yhteen punottu juoni vaikka noin monen vuosisadan välillä seikkailtiinkin ja ehdottomasti lukemisen arvoinen!

★★★½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti