lauantai 6. lokakuuta 2012

J.R. Ward: Halu

Alkuteos: Covet
Ilmestymisvuosi: 2009
Sivumäärä: 541

Jim Heron ei tiedä paljoakaan vapaudesta - hänen erikoisalaansa on kosto, ja hänelle synti on suhtellinen käsite. Kaikki muuttuu, kun hänestä tulee langennut enkeli. Jimille annetaan tehtäväksi pelastaa seitsemän ihmissielua seitsemältä kuolemansynniltä. Eikä epäonnistuminen tule kyseeseen. 

Vin di Pietro on täydellisen omistautunut työlleen - kunnes kohtalo puuttuu peliin kovapuheisen, Harrikalla ajavan pelastajan hahmossa sekä naisen, joka saa Vinin kyseenalaistamaan kohtalonsa, järkensä ja sydämmensä. Kun ikiaikainen paha on valmiina vaatimaan Viniä itselleen, täytyy hänen ryhtyä yhteistyöhön langenneen enkelin kanssa valloittaakseen rakastettunsa - pelastaakseen oman sielunsa.

Ensiksi pitää nyt sanoa, että minä pidän todella paljon J.R. Wardin kirjoitus tyylistä. Se on vain sellainen mikä kolahtaa muhun just eikä vaan melkeen. Paljon toimintaa ja sopivan vähän kuvailua. Sitä voi vaan heittää aivot narikkaan ja keskittyä lukemaan kirjaa mikä tempaisee aina mukaansa, niin ainakin tähän mennessä jokaisen J.R. Wardin kirjoittaman kirjan kohdalla on minulle käynyt. 

Tämä oli pakko ostaa, kun kirjakaupassa tämän näin ja odotukset oli tietysti aika korkealla ja hyväksihän tämäkin osoittautui. Hauskinta oli huomata, että kirja sisälsi jonkin verran pieniä ripauksia Mustan tikarin veljeskunta -sarjasta ja aika samantyyppinenhän tämä olikin, mutta ei missään nimessä mitenkään häiritsevästi. Minä en niin enkeleistä ole koskaan fantasiahahmoina pitänyt, eikä tämä hirvittävästi sitä käsitystä lievittänyt, mutta muuten kyllä pidin kirjasta. Päähenkilö Jim vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta hahmolta, vaikka Vin ei niin erikoinen ollutkaan. Nyt jäin kyllä ehdottomasti odottamaan seuraavan osan tuloa.

★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti