lauantai 6. lokakuuta 2012

J.R. Ward: Minun rakastajani

Alkuteos: Lover Mine
Ilmestymisvuosi: 2010
Sivumäärä: 704

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Vampyyrirodulla on puolustajanaan kuuden vampyyrisoturin salainen veljesjoukko.

John Matthew on kulkenut pitkän matkan siitä, kun hänet löydettiin ihmisten joukosta epätietoisena vampyyripuolestaan. Sen jälkeen kun Veljeskunta toi hänet pariinsa, kukaan ei ole osannut arvata hänen todellista historiaansa - tai hänen oikeaa identiteettiään. Langennut Darius on palannut, mutta eri kasvoilla ja hyvin erilaisen kohtalon ohjaamaksi. Säälimätön henkilökohtainen kosto vie Johnin keskelle sotaa, jossa hänen täytyy yhdistää nykyiset ja entiset voimansa pystyäkseen taistelemaan pahan ruummiillistumaa vastaan. 

Xhex, symphath-palkkamurhaaja, on pitkään vastustanut John Matthew'ta kohtaan tuntemaansa vetovoimaa. Menetettyään jo yhen rakastajan hulluudelle, hän ei halua sallia tämän arvollisen uroksen jäävän hänen synkän ja kieroutuneen elämänsä uhriksi. Kun kohtalo puuttuu peliin, nämä kaksi saavat kuitenkin huomata rakkauden, kuten kohtalonkin, olevan vääjäämätön sielunkumppanien välillä.

Tämä kahdeksas osa voitti ainakin edellisen kirjan, koska jotenkin luen mielummin Mustan tikarin veljeskunnan jäsenistä, kun niiden ulkopuolisista. Johnin ja Xhexin suhde on ollut hieman pallottelua puolelta toiselle ja nyt vihdoin heidän tunteensa alkavat paljastua toisilleen, mutta silti ongelmia tuttuun tapaan tulee vastaan. Kirjassa kerrotaan myös Dariuksen ja Tohrmentin menneisyyden tapahtumista. Mielenkiintoisimpina tapahtumina tässä kirjassa kuitenkin pidin Blayn ja Qhuinnin välillä tapahtuvaa.

Ehdin jo odottaa, että seuraava kirja tulisikin Blaysta ja Qhuinnista, mutta se ilmestyykin maaliskuussa englanniksi ja veikkaisin, että kesällä vasta suomeksi. Kärsimättömänä ihmisenä tässä onkin sitten odottelua sen kirjan suhteen.
Siinä välissä onkin sitten viime kuussa syntynyt sarjan yhdeksäs osa Vapautettu rakastaja, joka minulla on ollut tilauksessa jo jonkin aikaa, mutta perille tulee vasta parin päivän päästä ja toinen kirja ennen Blaytä ja Qhuinnia tulee suomeksi joulukuussa sarjan kymmenes osa Uudestisyntynyt rakastaja. Kalliiksi käy näiden kirjojen ostelu, kun kuitenkin näin tiuhaan tahtiin uutta kirjaa pukkaa. :D Mutta hyvä vain!

 ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti